Het licht zien: Hoe kom ik met mijn ‘Product’ aan tafel?

Stuurman trakteert impuls groep Uden met een vraagstuk

 

Als ondernemend mens heb je altijd vraagstukken. Of je nu een eigen bedrijf hebt, leiding geeft aan een afdeling of organisatie, of een vereniging bestuurt. Op welke wijze je ook verantwoordelijkheid neemt, er zijn altijd zaken waar je bij zoekt, dubt, peinst, wikt en weegt. Omdat vragen verbinden en ontwikkelen, daagt de ondernemersvereniging impuls groep je uit om hun op zo’n vraagstuk te komen trakteren. Niet alleen jezelf, maar ook de ‘ervaren’ ondernemers hebben hier een groot plezier mee.

20130423_210913_100x136

Impressie Impuls groep Uden – Locatie Heeswijk – dd 23 april 2013

tekst: Connie Nelissen

Zie link

 

Op een avond zoals deze, als de lampen nog niet aan hoeven, de zon nog zachtjes door de ramen naar binnen schijnt, de mensen de lente in de bol hebben en de jasjes uitgaan, is het moeilijk voor te stellen dat je met een lamp kunt bezuinigen.

Muntstukken

Jaap Pannekoek – een man die adviseert en organiseert op het gebied van energiebewust leven en werken – wist dat wel. Jaap leidde zijn vraagstuk in met een leuke demonstratie van muntjes stapelen.

Maar met muntjes stapelen en een lamp aan en uit te doen kom je er niet. Dat was de opmaat naar de vraag van Jaap: Hoe kom ik aan tafel met mijn “product” en hoe blijft mijn boodschap hangen, zodat men overgaat tot actie? Jaap, een man die alles weet van energie, begon met enthousiasme te vertellen over de wereld van energiebronnen en vele mogelijkheden om daar beheerst mee om te gaan.

 

Kopstukken

Onze groep werd ingedeeld in 3 fictieve branches ie zich – met deze pet op – moesten beraden op de vraag van Jaap. Zou men op basis van deze presentatie met jaap het vervolggesprek aangaan, met mogelijke opdrachten in het verschiet?

 

Focus

De resultaten daaruit gaven Jaap aan dat een nog duidelijkere focus op de doelgroepen en hun specifieke belangen, belangrijker is dan zijn technisch inhoudelijke boodschap en bagage.

De zon had wel het gezelschap wat “lichter” gemaakt, want voor Jaap waren er goedbedoelde adviezen, en tips. Energiezuinig sprongen we met Jaap om, met de bedoeling zijn profilering in de markt een boost te geven.

Jaap bedankt voor een mooie vraag en een hopelijk hebben onze impulsen je wat verlicht. Laat je lampje branden voor menig bedrijf en menige organisatie, want jouw missie gaat ons allen aan. “Lampje” had het niet beter kunnen zeggen!

 

lampje